Keukenmeubelen
Geplaatst op:
Friday
16
December
2022
Geüpdate op:
Friday
16
December
2022

Hoe koop je een keuken? Een gids voor nieuwe keuken kopers

Ben je klaar om je eerste keuken te kopen? De gedachte aan het inrichten van een hele ruimte kan overweldigend zijn, ongeacht wie je bent of hoeveel ervaring je hebt. Maar maak je geen zorgen!

Ook al lijkt het van buitenaf ontmoedigend, een keuken kopen is eigenlijk vrij eenvoudig als je het in stappen opdeelt en wij zijn hier om je alles te leren over deze indrukwekkende aankoop. Ga met ons mee op een avontuur dat je kookkunsten voor altijd zal veranderen - door alles te leren over het kopen van een keuken!

1.  Doe je onderzoek

Direct een keuken ontwerpen bij een keukenzaak? Dat zit er helaas niet in. We moeten echt beginnen bij de eerste stap...

De eerste stap bij het kopen van een keuken is onderzoek doen. Op deze manier ben je goed voorbereid op het kopen van jouw keuken. Je zult meer willen weten over de verschillende soorten keukens die er zijn, en over de voor- en nadelen van elk type. Je zult ook recensies willen lezen over verschillende keukenmerken om te zien welke het meest betrouwbaar zijn.

Stel je ook de vraag of de keuken echt toe is aan vervanging, of dat een keukenrenovatie ook prima kan. De meeste keukens van 20 jaar geleden hebben een gemiddelde levens duur van 15 jaar tot 20 jaar oud.

2.  Bepaal een budget

Als je je onderzoek hebt gedaan, moet je een budget vaststellen voor je nieuwe keuken. Bedenk dat keukens sterk in prijs kunnen variëren, dus het is belangrijk om een realistisch budget vast te stellen waar je je goed bij voelt.

Stel je zelf de vraag af: hoe lang gaat de keuken mee? Of hoe lang wil je in dit huis blijven wonen. Op die manier kun je beter je budget bepalen.

3.  Kies de juiste stijl voor jou

Er zijn veel verschillende stijlen keukens beschikbaar, dus het is belangrijk om de stijl te kiezen die het beste bij je behoeften past. Als je bijvoorbeeld vaak mensen ontvangt, wil je misschien een keuken met een eiland of een ontbijthoek. Heb je daarentegen een groot gezin, dan wil je misschien een keuken met meerdere ovens en veel aanrechtruimte.

4.  Overweeg je indeling

Een andere belangrijke overweging is de indeling van je keuken. Je moet beslissen hoeveel aanrechtruimte je nodig hebt, waar je de apparatuur wilt hebben, en of je wel of geen eiland wilt.

Bij het ontwerpen van een keuken, is het belangrijk om na te denken over de algemene esthetiek van de ruimte. Denk aan zaken als kleurenpalet, kast stijl, aanrecht materiaal, vloeren type, en verlichting.

Elk van deze elementen heeft een impact op de algemene look en feel van uw keuken. Je moet ook nadenken over hoe u de ruimte te gebruiken en plan dienovereenkomstig. Als u bijvoorbeeld van gezelligheid houdt, wilt u misschien een open keuken met veel werkruimte.

5.  Je apparatuur kiezen

Als je de indeling hebt bepaald, is het tijd om je apparatuur te kiezen. Je moet beslissen wat voor soort koelkast, fornuis en vaatwasser je wilt, en welke maat en kleur ze moeten hebben.

Bedenk dat apparatuur een van de duurste onderdelen van een keuken kan zijn, dus het is belangrijk om verstandig te kiezen. Zijn de apparaten in je huidige keuken ook aan vervanging toe? Of juist niet? Je kunt ze altijd meenemen naar de nieuwe keuken toe als je dat zou willen.

6.  Kies je kasten en werkbladen

Je kasten en werkbladen spelen een grote rol in de algemene uitstraling van je keuken, dus het is belangrijk om verstandig te kiezen. Er zijn veel verschillende materialen beschikbaar voor zowel kasten als werkbladen, dus neem de tijd om je opties te bekijken voordat je een definitieve beslissing neemt.

7.  Huur een professionele installateur in

Het installeren van een nieuwe keuken kan een grote klus zijn, dus het is belangrijk om een professionele installateur in te huren die het goed kan doen. Vraag meerdere offertes aan bij verschillende installateurs voordat je een definitieve beslissing neemt, en zorg ervoor dat ze bekend zijn met het type keuken dat je koopt.

Wij hebben zelf ook monteurs in dienst. Hiermee vergroot je de levensduur van een keuken.

Veelgestelde vragen

No items found.
No items found.

Nog meer foto's

No items found.

Opzoek naar een nieuwe keuken?

Wij zetten een échte keuken voor je neer.

Lokaal kopen. De beste keukenzaak van Dordrecht. Bespaar kostbare tijd op het ontwerpen van je keuken, en maak de juiste keuzes. Wij helpen je opweg.

Maak een afspraak