Sanitair
Geplaatst op:
Monday
11
July
2022
Geüpdate op:
Wednesday
14
December
2022

Spoelbakken voor jouw keuken

Ook al beschikt tegenwoordig bijna elke keuken over een vaatwasser, zullen we nooit zonder een goed werkende spoelbak kunnen.

Zo heb je hem nodig voor het schoonmaken van groenten voor het koken, of gebruik je het om een flesje met vers water te vullen.

En wat dacht je van het afwassen van die laatste pannen als de vaatwasser al vol staat? Een spoelbak in de keuken is en blijft onmisbaar!

Verschillende keuken spoelbakken

Er zijn veel verschillende spoelbakken waar je uit kan kiezen. In totaal zijn er 4 verschillende typen: onderbouw, opbouw, tussenbouw en vlakbouw. Het verschil tussen deze typen is gebaseerd op de plek van de spoelbak in relatie tot het werkblad van de keuken. Waar bovenbouw duidt op een spoelbak boven het werkblad, is in het geval van een onderbouw spoelbak sprake van het tegenovergestelde. En waar bij tussenbouw de spoelbak tussen twee bladdelen in zit, is hij bij vlakbouw volledig geïntegreerd.

Op gebied van kleur zijn er twee duidelijke koplopers wanneer gekeken wordt naar populariteit: RVS en zwart. Een RVS spoelbak is gemaakt van roestvrij staal en is de meest gangbare keuze. En dat is logisch, want een spoelbak komt natuurlijk in contact met grote hoeveelheden water. Een zwarte spoelbak is wat minder functioneel, maar is wel wat opvallender. Vind je kalkaanslag niet storend? Dan zal een zwarte spoelbak in veel gevallen een betere keuze zijn dan RVS.

Gouden tip: maak gebruik van een filtersysteem! Zo beperk je de hoeveelheid kalkaanslag in je keuken. Dit is vooral belangrijk wanneer je thuis hard water hebt en een zwarte spoelbak hebt.

Spoelbakken voor jouw keuken: Het aanbod van Keukenstudio Dordrecht - onderbouw-spoelbak-dekker

Design van spoelbakken

Wat betreft het design heb je ook een aantal opties om uit te kiezen. Zo zijn er drie maten voor spoelbakken: 40 cm, 45 cm en 50 cm. Groter of kleiner dan deze maten kan ook, maar dit zijn de meest gangbare opties. Daarnaast kan je kiezen tussen verschillende materialen. RVS is al uitgelegd, met composiet, keramiek en kunststof als geweldige alternatieven.

Er zijn dus een aantal keuzes te maken, maar er zijn ook zeker onderdelen van de spoelbak die in elke keuken hetzelfde zijn! Zo komt er onder elke spoelbak een spoelkast te staan. Hierin is het leidingwerk verwerkt. Wanneer je een keuken bij ons koopt, krijg je een tekening van het volledige leidingwerk. Op basis hiervan plaatst de aannemer dan de leidingen.

Dus wat moet je allemaal weten over spoelbakken? Hieronder vatten we het voor je samen:

Typen

 • Opbouw
 • Onderbouw
 • Tussenbouw
 • Vlakbouw

Materialen

 • RVS
 • Composiet
 • Keramiek
 • Kunststof

Maten

 • 40 cm
 • 45 cm
 • 50 cm

Populaire kleuren

 • RVS
 • Zwart

Tip uit de Keukenstudio

Als het om spoelbakken gaat, is Quooker een echte aanrader! Deze spoelbakken zijn ontzettend functioneel en kunnen naast koud, warm en kokend water ook gekoeld en bruisend water laten stromen. En dit alles op duurzame en energie besparende wijze! Een spoelbak van Quooker kan namelijk zo'n 15-20 jaar mee.

Koop je een Quooker spoelbak met COMBI(+) systeem? Dan doneert Quooker namens jou 4200 liter schoon drinkwater aan het goede doel! Lees hier meer over Quooker spoelbakken en hun aandacht voor mens en milieu.

Spoelbakken voor jouw keuken: Het aanbod van Keukenstudio Dordrecht - vlakbouw-spoelbak-dekker

Veelgestelde vragen

No items found.
No items found.

Nog meer foto's

No items found.

Opzoek naar een nieuwe keuken?

Wij zetten een échte keuken voor je neer.

Lokaal kopen. De beste keukenzaak van Dordrecht. Bespaar kostbare tijd op het ontwerpen van je keuken, en maak de juiste keuzes. Wij helpen je opweg.

Maak een afspraak