Verlichting
Geplaatst op:
Friday
30
December
2022
Geüpdate op:
Thursday
2
March
2023

Laat er licht zijn! Je koelkast lampje vervangen in een paar stappen

Heb je ooit een middernachtelijke snack gehaald om je te realiseren dat het licht in je koelkast uit is? Of je nu voorraden moet inslaan voor een feestje of er gewoon voor moet zorgen dat je restjes nog eetbaar zijn, je wilt er zeker van zijn dat die lamp zo snel mogelijk werkt. Maar maak je geen zorgen, je koelkastlamp vervangen kan niet eenvoudiger. Lees verder hoe je je koelkast lampje moet vervangen!

Stappenplan

Stap 1: Koop de juiste lamp

De eerste stap bij het vervangen van je koelkastlamp is ervoor zorgen dat je nieuwe lampje hebt. De meeste koelkasten gebruiken een LED of CFL (compact fluorescerende) lamp, maar sommige oudere modellen kunnen gloeilampen gebruiken. Je kunt er meestal achter komen wat voor lamp de jouwe nodig heeft door in de handleiding te kijken of online te zoeken. Weet je eenmaal welk type lamp je koelkast gebruikt, haal er dan een bij je plaatselijke bouwmarkt en maak je klaar om hem te vervangen.

Een koelkastlampje kopen doe je gemakkelijk via deze link.

Stap 2: Schroef de oude lamp los en verwijder hem

Nu je de nieuwe lamp hebt, is het tijd om de oude eruit te halen. Wacht hiervoor tot de stekker van je koelkast minstens 15 minuten uit het stopcontact is geweest - je wilt geen schokken! Als de stekker er eenmaal lang genoeg uit is geweest, schroef je de oude lamp los met een schroevendraaier en haal je hem voorzichtig uit de fitting. Het kan helpen om een papieren handdoek bij de hand te houden voor het geval er glasscherven afbreken

Stap 3: Vervang door een nieuwe lamp

Je kunt nu gemakkelijk het oude lampje vervangen door de nieuwe. Zorg ervoor dat je het deel van de nieuwe lamp dat in de fitting wordt geschroefd niet met je blote vingers aanraakt - de olie van je huid kan schade veroorzaken en voorkomen dat de lamp goed gaat branden. Schroef de nieuwe lamp erin, sluit je koelkast aan en voila! Je hebt nu weer licht in je vertrouwde koelkast!  

Conclusie:  Het vervangen van een koelkastlampje kan ontmoedigend lijken als je het nog nooit eerder hebt gedaan, maar we beloven dat het niet zo moeilijk is als het klinkt. Met slechts drie eenvoudige stappen en minder dan vijftien minuten inspanning heb je in een mum van tijd weer fris licht in je koelkast, ongeacht het model of merk apparaat dat je hebt! Ga nu verder en geniet van al die middernachthapjes in de wetenschap dat ze volledig verlicht zijn door veilige en efficiënte LED-lampen.

Veelgestelde vragen

Siemens koelkast lampje vervangen:

Arrow icon

Een Siemens koelkast lampje vervangen gaat in de meeste gevallen lastig.

Als het lampje in je Siemens koelkast niet werkt, is het raadzaam om deze te laten vervangen door een professionele service technicus van Siemens. Dit zorgt ervoor dat de klus correct en veilig wordt uitgevoerd.

Maak een service melding bij Siemens.

Lamp vervangen Smeg koelkast:

Arrow icon

Om de lamp te vervangen in een Smeg koelkast heb je meestal de leverancier nodig. Doe je dit zelf, dan heb je kans dat de garantie komt te vervallen. Lees de handleiding van je koelkast om hier meer over te lezen.

Als het lampje in je Smeg koelkast niet werkt, is het raadzaam om deze te laten vervangen door een professionele service technicus van Smeg. Dit zorgt ervoor dat de klus correct en veilig wordt uitgevoerd.

Maak een service melding bij Smeg.

Samsung koelkast lampje vervangen:

Arrow icon

Een Samsung koelkast lampje vervangen lijkt een makkelijk klusje, maar niks is minder waar. In de meeste gevallen geeft Samsung het volgende aan over koelkastlampjes:

"De lampjes kunnen niet door de gebruiker worden vervangen. Probeer een lampje niet zelf tevervangen. Er kunnen elektrische schokken ontstaan."

Als het lampje in je Samsung koelkast niet werkt, is het raadzaam om deze te laten vervangen door een professionele service technicus van Siemens. Dit zorgt ervoor dat de klus correct en veilig wordt uitgevoerd.

Maak een service melding bij Samsung. Of bel naar 088-9090100.

No items found.

Nog meer foto's

No items found.

Opzoek naar een nieuwe keuken?

Wij zetten een échte keuken voor je neer.

Lokaal kopen. De beste keukenzaak van Dordrecht. Bespaar kostbare tijd op het ontwerpen van je keuken, en maak de juiste keuzes. Wij helpen je opweg.

Maak een afspraak