Apparatuur
Geplaatst op:
Tuesday
23
August
2022
Geüpdate op:
Thursday
28
September
2023

De Bora XBO - de oven van Bora

De Bora X BO is snel een favoriet apparaat geworden door zijn mooie ontwerp en praktische functies. Zijn zwarte frame, minimalistische esthetiek en roestvrijstalen ovenkamer zorgen voor een opvallende look; de heldere iconografie voegt een vleugje verfijning toe. Het is belangrijk op te merken dat dit aantrekkelijke apparaat ook zijn mooie uiterlijk waarmaakt met functies als krachtige LED-verlichting, geavanceerd afzuigsysteem, intuïtieve bedieningspanelen, energiezuinigheid en nog veel meer. Kortom - de Bora X BO is niet alleen een kunstwerk, maar ook een werkpaard!

Introductie: Wat is Bora?

Om te beginnen met dit artikel vertellen we eerst wat Bora precies is.

Bora is een hoogwaardig merk dat momenteel een van de meest innovatieve keukenoplossingen biedt op de markt. Bora's productlijn biedt een intuïtieve, intelligente en stijlvolle oplossing voor uw kookbehoeften. Elk product van Bora heeft wel iets unieks, zoals afzuigsystemen die garant staan voor fris lucht in de keuken, flexibele inductiekookplaten en multifunctionele afzuigkracht om tegenstellingen te combineren. Als je op zoek bent naar topkwaliteit en elegante keukentrends, dan is Bora precies wat je nodig hebt!

Wat zijn de voordelen van deze oven?

Frisse lucht & vrij zicht

Bora's flexibele oven heeft een automatische stoomafzuiging.

Koken met vertrouwen en veiligheid is nog nooit zo eenvoudig geweest met de nieuwste technologie voor automatische stoomafzuiging in de Bora X BO oven. Nu kun je je ovendeur openen zonder je zorgen te maken dat je in je gezicht geraakt wordt door een ongewenste uitbarsting van hete stoom - de automatische stoomafzuiging zorgt ervoor!

Maar daar blijft het niet bij; om een keuken vol frisse lucht te garanderen werkt het actieve koolfilter met ionenuitwisselingslaag en deeltjesfilter als een krachtige geurneutralisator.

Hierdoor hoef je je ook geen zorgen hoeft te maken over die aanhoudende kookluchtjes. In feite zou je kunnen zeggen dat met automatische stoomafzuiging en een topklasse geurfilter aan boord, koken met de Bora oven bijna moeiteloos gaat!

De Bora X BO  - de-xbo-oven-van-bora
De stoomoven van Bora: Bora X BO

Bovendien wordt de lucht, in plaats van naar voren te worden geblazen zoals bij conventionele ovens, alleen naar voren gezogen om te koelen.

De uitgeblazen lucht daarentegen wordt ontvochtigd, gekoeld en gefilterd en vervolgens achter het keukenblok weggevoerd.

De meerlaagse LED-verlichting geeft een realistische, levensechte indruk van de kleuren van het voedsel wanneer men naar het getinte voorpaneel kijkt.

Eenvoudige oriëntatie

De bediening van de Bora X BO is een van zijn belangrijkste voordelen, het grote 19-inch touch display met een uitstekende resolutie en snel reagerende aanraaksensoren spreekt voor zich. Het openen van de deur is gemakkelijk door het display.

De Bora X BO  - bediening-xbo-oven-van-bora
De overzichtelijke touchscreenbalk is heel eenvoudig en het touchscreen reageert net zo snel als op je telefoon. Sterker nog, het display reageert hetzelfde op aanrakingen als bij een smartphone.
De Bora X BO  - man-bedient-xbo-oven-van-bora
Door de intuïtieve gebruikersbegeleiding wordt koken een eitje.

Het toestel is Wi-Fi-compatibel waardoor toekomstige digitale communicatie met apps of andere toestellen een fluitje van een cent is, dit maakt ook live updates van het toestel mogelijk.

Met de intuïtieve gebruikersbegeleiding wordt koken een heel erg gemakkelijk.

Als de slimme deuropeningsfunctie is geactiveerd, wordt de stoom uit de ovenkamer gezogen voordat de deur wordt ontgrendeld. Als u de deur in dezelfde positie laat nadat deze is ontgrendeld, zal deze na een tijdje automatisch weer sluiten, waardoor het voedsel wordt beschermd en energie wordt bespaard.

Eenvoudig schoonmaken

De Bora X BO wordt standaard geleverd met een eenvoudig te gebruiken reinigingspatroon. Deze wordt eenvoudig in het ovenrek geschroefd en zorgt voor een optimale functionaliteit dankzij een tweekamersysteem.

De eerste kamer is verantwoordelijk voor de reiniging, de tweede kamer voor de ontkalking het reinigingspatroon bevat milieuvriendelijke actieve bestanddelen en door de wasverzegeling is het niet nodig om een afdekking te verwijderen.

De Bora X BO  - bedieningspaneel-xbo-oven-van-bora
In combinatie met de revolutionaire bora afzuigtechnologie worden twee elementen in één product gebracht.

De patroon zelf is gemaakt van gerecycled plastic en kan na gebruik met het plastic afval worden weggegooid. Het snelreinigingsprogramma is met name handig na het koken van vette gerechten.

Naast het snelreinigingsprogramma is er ook een intensief reinigingsprogramma, waarbij de ovenkamer grondig wordt gereinigd en ontkalkt met heet water.

En de milieuvriendelijke actieve bestanddelen in de Bora X BO reinigingspatroon bevorderen een lange levensduur, afhankelijk van het gebruik.

Reinig de oven elke vier weken met het aangekondigde programma. De droge lucht verwijdert vocht uit de ovenkamer, dus je hoeft niet nog eens met een droge doek langs de oven.

Door het reinigingsprogramma is de Bora XBO in een handomdraai weer brandschoon.

Topprestaties / Beste kookresultaten

Bijzonder unieke kookresultaten het biedt perfect gelijkmatige prestaties op alle niveaus, zelfs wanneer de oven vol is.

Gebruikers kunnen gemakkelijk tot drie verschillende gerechten bereiden op de drie schapniveaus van de Bora X BO en zo een hele hoofdmaaltijd in één keer bereiden.

Zo kunnen bijvoorbeeld aardappelen, vis en groenten allemaal tegelijk worden gekookt in de vier punten voedsel. De monitor wordt gebruikt om de optimale gaartemperatuur te bepalen die zich boven in de ovenkamer bevindt. Hij wordt gewoon in het te koken voedsel gestoken, bijvoorbeeld vlees, vis of groenten. De gebruiker hoeft niet eens te zoeken naar de optimale meetpositie, omdat er meerdere meetpunten langs de sonde zijn, zodat altijd het koudste gedeelte in het voedsel wordt gedetecteerd.

Zodra het voedsel de voorgeprogrammeerde gewenste temperatuur heeft bereikt, wordt het kookproces automatisch voltooid perfect gecoördineerde automatische programma's.

Programma's, instellingen en voorinstellingen helpen gebruikers de beste kookresultaten te bereiken. De verdeling van warmte in de Bora X BO is gelijkmatig.

Het staal wordt in de ovenkamer zonder warmteafgifte gecreëerd door water dat op de ovenkamer wordt gesproeid en verdampt, dit zorgt voor de mogelijkheid om de nodige aanpassingen te doen.

Tegelijkertijd vermindert de intelligente teamregeling ook overtollig vocht in de ovenkamer, zodat gebruikers zelfs knapperige en krokante gerechten kunnen bereiden.

De uitstekende heteluchtverdeling heeft als voordeel dat de hete lucht nog sneller op het voedsel wordt overgedragen door de snelheid waarmee de lucht in de ovenkamer wordt rondgepompt.

Het effect is vergelijkbaar met dat in een sauna, wanneer u een klein stadje rondloopt nadat u meer water over de hete stenen hebt gegoten. Door de verhoogde snelheid van de lucht voelt het nog heter aan in de ovenkamer. De hete lucht wordt ook bijzonder gelijkmatig verdeeld door de sterke ventilator. De verandering van draairichting maakt het mogelijk de hete lucht nog gelijkmatiger te verdelen.

De Bora X BO  - all-black-oven-display-xbo-oven-van-bora
Koken is super gebruiksvriendelijk met dank aan de handige vooraf geconfigureerde instellingen.

Veelgestelde vragen

Wat is de prijs van de Bora X BO?

Arrow icon

De prijs van de nieuwe oven van bora ligt tussen de €5000,- en €8000,- afhankelijk of je het apparaat los koopt, of in combinatie met een keuken. TIP: Je kunt de oven van bora ook combineren met de bora multifunctionele laden.

Wat voor oven is de Bora X BO?

Arrow icon

De populaire oven van Bora is een speciale stoomoven met geïntegreerde afzuiging.

Wat is een flexibele oven?

Arrow icon

Een flexibele oven is een compacte oven die je kunt gebruiken om heerlijke maaltijden en snacks te bereiden. De oven biedt meerdere manieren om je voedsel te bereiden, waaronder grilleren, stoven, roosteren, bakken en verhitten. Het apparaat is veelzijdig en makkelijk in gebruik dankzij de handige timerfunctie en het intuïtieve bedieningspaneel. Een flexibele oven is perfect voor mensen met een druk leven die niet veel tijd hebben om uitgebreide maaltijden te bereiden.

Bora multifunctionele lade prijs

Arrow icon

De prijs van de multifunctionele lade van BORA ligt naar schatting tussen de €2000 en €3000 euro, exclusief montagekosten, transport en elektrische werkzaamheden.

Waar kun je een Bora filter kopen?

Arrow icon

Als je op zoek bent naar een Bora filter, ben je bij Keukenstudio Dordrecht aan het juiste adres. In deze winkel in Dordrecht, Zuid-Holland, kun je verschillende soorten filters voor je Bora product kopen. Of je nu een filter nodig hebt om te vervangen of gewoon een nieuwe filter wilt kopen, Keukenstudio Dordrecht heeft wat je zoekt. Ze verkopen ook originele BORA Pure filters en X Pure filters die speciaal zijn ontworpen voor de BORA kookplaat. Daarnaast bieden ze ook actieve-koolstoffilters aan die perfect zijn voor het zuiveren van de lucht tijdens het koken. Als je een Bora filter wilt kopen, is Keukenstudio Dordrecht de perfecte plek om te beginnen!

Hoe koop je een keuken?

Stap 1

Bepaal je budget – De eerste stap bij het kopen van een keuken is om je budget te bepalen. Maak een realistische schatting van hoeveel geld je bereid bent uit te geven.

Stap 2

Kies de stijl die het beste bij je past – Kies de stijl en looks die het beste bij jouw smaak passen. Denk hierbij aan materialen, kleuren, accessoires en meubels die je al in je keuken wil opnemen.

Stap 3

Bedenk de formatie van de keuken – Tegelijkertijd is het belangrijk dat je rekening houdt met de lay-out van je keuken. Daarbij moet je denken aan voorzieningen zoals waterpunten en elektriciteit.

Stap 4

Overweeg een professionele montage – Als dit allemaal geregeld is, kan je overwegen om een professionele montage te laten doen door echte professionals met ervaring met keukens.

Stap 5

Voer post-installatie reparaties uit – Na installatie, voer waar nodig reparatiewerkzaamheden uit die noodzakelijk zijn om alles perfect werkend te maken. Zo ben je verzekerd van jarenlang plezierige ervaring in jouw nieuwe keukenvoorziening!

Stap 6

Stap 7

Stap 8

Stap 9

Stap 10

Nog meer foto's

Bora Multifunctionele Lade

No items found.

Bora X BO

No items found.

Opzoek naar een nieuwe keuken?

Wij zetten een échte keuken voor je neer.

Lokaal kopen. De beste keukenzaak van Dordrecht. Bespaar kostbare tijd op het ontwerpen van je keuken, en maak de juiste keuzes. Wij helpen je opweg.

Maak een afspraak